Pages

Thursday, April 28, 2011

pale yg sesak!

ari ni genap umo aku 24 taun.....dah 24 dah aku....makin tua dah an?

28 April ni spatutnya jadi hari yg happy utk aku....tp x...
xtaw npe..tp mmg x...
bgn pg2..pas solat subuh..on9 jap..g usya2 blog2 org...
terbaca ada entry seorg hamba Allah...
nyesal aku baca...
sbb aku baca tu ar..aku rasa down sgt...

tu 1 hal..
aku ngah2 lapar nie...tgk dompet 0..
g bank...kad bank lak rosak!!
cam ne nk kuar kn duit?lapar gila wei!!
rosak gila ari nie..
ari yg sepatutnya aku happy.....gembira.....
menjadi hari yg bosan...tertekan....sedey....
WTF!

feel like wanna shout it out loud...
btw...
tanx for my gf friend's....
u guys do a great job...well done...
May God bless all of Us....

Tuesday, April 26, 2011

Jin!

Entry kali ni mayb ley tambah2 info utk korg...x mcm entry2 yg dah lepas2...
kali ni..aku nk share citer pasal jin....hohoho ^^

"Dan sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dari tanah liat yg kering kontang yg berasal dari lumpur hitam yg di berikan bentuk dan Kami telah ciptakan jin sebelum diciptakan manusia daripada api yg sgt panas."- Surah al-Hijr ayat 26-27

ada beberapa golongan jin....antaranya....

Raja-raja jin di alam atas langit(beragama Islam)
1.Jibriyaail
2.Mikiyaail
3.Samsamaail
4.Ruqiyaail
5.Kasfiyaail
6.Sarfiyaail
7.Ainyaail

stiap 1 dari tujuh kerajaan langit di perintah oleh setiap 1 raja2 ini...

Raja-raja jin di alam bawah langit (kafir)
tujuh kerajaan di bawah langit juga di perintah oleh stiap satunya oleh 1 raja..

1.Akhmar
2.Burkhan
3.Syamhurisah
4.Mazhab
5.Marrah
6.Maimon
7.Zubaidah

Terdapat 4 kerajaan besar golongan kerajaan jin Ifrit di seluruh alam.Mereka juga adalah yg paling jahat antara yg terjahat

1.Munaliq
2.Hadlabajan
3.Sughal
4.Thamrit

Juga terdapat 5 kerajaan yg di perintah oleh anak2 iblis dengan tugas2 mereka

1.Dassim -merasuk manusia supata becerai berai dan berpecah belah
2.Mabsuut-menghasut melakukan fitnah,dengki khianat n sebagainya
3.Thubar -merasuk manusia yg di timpa masalah supaya berputus asa kepada Allah
4.Zalanbur-merasuk manusia supaya bergaduh,bermusuh n berbunuh2an
5.Azazil -ketua n raja agung segala iblis

Maharaja tertinggi sume jin adalah Thothamghiyam YaalMalaikat yg di tugaskn memantau seluruh kerajaan jin adalah malaikat Maithotorun @ Kutubul Jalalah

Thursday, April 7, 2011

!@#$%^&*()_+


hurm...
ape nk update utk ari nie erk?
aku dah xtaw pape dah...bosan tahap super...
dgn masalah yg melimpah ruah...

rasa nk jerit je kuat...smpi xd sore...kalau boleh ar an?tp..npe xley lak?
boleh je kalau nk..port yg sesuai je x jumpe ag...huhuhu...

aku rasa dah bosan gila kat Bt Pahat Johor nie..
dah ar..pas ni dah xley on9 kat umah sewa ag...nk taw npe?
ada hamba Allah ni...xtaw ape masalah dia....dia cabut modem..simpan dlm gobok a.k.a almari....mmg ar streamyx tu daftar atas name dia...tp..atleast bg ar notis dlu...masa nk menumpang at umah aku dlu...pandai lak tny boleh ke x...ape agaknye dia rasa if..tetiba...aku plak ckp.."sila kuar dari umah ni.." aku bkn ar marah sgt..cume x puas ati je...umo dah besar..otak x matang...

ish...panjang lak aku membebel nie..bkn ape..aku dah terbiasa..blog tmpt luahkan perasaan...sorry..kalau xnk bace..klik je button pangkah tu...

dah ar....See ya..

Tuesday, April 5, 2011

April >.<"

wah....dah April dah....dah dekat nk abis dah aku practical...tol2 x sabar nk abis cpat2 nie...nnt dah abis..ley keje...dah keje ada duit...ada duit ley g meminang...huhuhu ...

Actually...sgt byk pekara yg jd dlm April nie...pale ni dah x larat nk berfikir ag dah...ada baiknya...fokus berfikir utk menjadikan diri aku sendiri insan yg lebih baik..yg lebih berjaya....kalau aku terus cam nie je...cam ne aku nk berkeluarga 1 ari nnt...

....
bosan tol rasa kat johor nie...ati aku dah xd kat johor ni ag dah...asyik pk nk blek Selangor je..nk dok ngan parent's aku....dekat ngan C-Kurus aku...>.<"

kalau ley aku nk jerit kuat2....ada sesapa nk temankan??
1
2
3
ArGhHhhhHH~!~!~!~!~!~!~