Pages

Saturday, March 30, 2013

BitterSweet

Assalamualaikum, UIsh..sedar x sedar..dah nak masuk 26 dah umo aku... Byk sgt bende dah berlaku dalam hidup aku....dari yg termanis..hinggalah yg terpahit skali aku pnah telan... Sejarah2 lame agak byk gak menghantui aku...tp its ok..biasa ar tu kan..kita terkenang ape yg kita penah wat.. kalau ada yg baik..kita wat ar lg...kalau yg buruk...pastikan xkn berlaku ag..itulah yg aku buat skank. i will never go back to my old path. okeyh..lupakan je citer lame..citer sedih..citer pahit.. Cerita baru...cerita manis... Istana in progress! yeah!! kalau xd pape..b4 Raya ni dah boleh pindah masuk kot... yang wat serabut tu..nak melengkapkan umah tu....byk ag modal woo... kabinet dapur..perabot ruang tamu...grill...pheeew.. still a long way to go...but this is the excitement... the new beginning of new journey...hooo-ah!

Monday, January 28, 2013

Opening Trip 2013 (part 2)

........

Lelap lak malam td...penat sgt...x sempat nak abiskan citer....
2nd day at Melaka.....Bersarapan kat dalam bilik jer sebelum memulakan acara....

Turun2 bawah je...dii kejutkan dengan sesuatu di atas cermin kereta...SAMAN??? Hari Ahad kena bayar parking?? Serius sh*t ar citer dia...x byk r..RM30...tp bila Pn Wife g bayar...dpt diskaun..RM10 jer.,,hahaha...Alhamdulillah..

Continue merayap di MP = Mahkota Perit/Parade.....x boe nak minatjalan dalam tu...cam 0 jer...then g DP = Dataran Pahlawan..tp g bahagian Heritage Galery..yang wat aku nak merayap sini...sbb aku minat tgk brg2 antik..keris..pedang...kat sini gak dikatakan..ada replika keris Taming Sari. Yang asal original diorg kata ada kat Perak..Istana Perak punye..sebagai alat kebesaran..sejauh mana kebenaran dia..,aku xtaw.

Then....lapar....Assam Pedas Pak Man jadi buruan...mencari gak ar..,kat Jalan Ujung Pasir, jgn tertipu..sbb signboard dia tersorok. So kalau nak cari...dia kat bawah pokok besar..nama kedai dia..Perhentian Kuih Kampung.
Ramai gila orang..,sedap tu boleh tahan ar..tp kurang pedas..or should i say...mmg x pedas..,Ibu aku masak ag suuperb.
Dah selesai makan..kitorg decide utk balik...xnak lalu hway..sbb wife nak singgah Klebang original kokonat shek. LoL. Tabah betol dia berdiri beratur hampir sejam utk dpt kan bende tu..Tahniah!
Then just ikut je jalan tu sbb ingat ptg ley singgah PD. Sampai kat Masjid Tanah...malang pon menyinggah jap...bontot kete pink aku kene cium ngan kancil akibat bontot kancil di sondol dr blakang..sejam lebih berborak utk dptkan penyelesaian...tanpa rasa lemah semangat.,,ptg tu..singgah gak PD!! Gile tol laki bini...hahaha...huha sane..huha sini....balik umah dekat pkul 12am gak ar...tanpa rasa bersalah...on ekon bilik...pufff...tido..

          ~~~TammaT~~~

2013 opening trip!

Osem....merayap! Dah lame x merayap...walaupun just g Melaka jer...tp ok lah...better dari aku memerap kat umah...

Jumaat lepas Maghrib...bertolak ke Melaka...Kesas to NPE..NPE to PLUS..cam biasa ar..musim cuti...nak masuk Tol Sg Besi super jammed. Hampir 10km gak ar terpaksa merangkak2 dgn speed below 15km/h...dalam perancangan..nak sampai before 10pm..alih2..11pm baru masuk Melaka... Disebabkan dah lapar...x dan nak check-in hotel..shoot terus ke Umbai...Ikan Bakar Parameswara...org umah tersayang nak makan at situ...xd hal ar syg...for u..nak makan kat Vietnam pon I drivekan..haha...makan2..dekat pukul 2 baru masuk hotel..n.....tido!!

1st day at Melaka.. Readyto rock  Melaka katanya...1st destination..Jongker Street..siang mmg bosan skit r...but still ok...dah bosan..g nek Taming Sari lak..pastu..Pengakalan Balak...River Cruise..owh..kalau nak citer mmg x larat..byk sgt yg di buat....sampai ke malam masih dok merayau.. X puas ati nye pasal..repeat ke Jongker malam tu...osem!! Padat...cam uptown di malam raya.

Midnite..balik bilik...tido..sambung kemudian arh... Penat...haha...

Wednesday, January 23, 2013

New Year Entry

Dah 22 january dah yob...jadah dia new year ag? X kesah r...aku nk update gak..xd ar bersensawang sgt...btol ke aku eja sensawang tu?

Pheww..pejam celik pejam celik...dah nak setaun dah kawin...aku still rasa cam kitorg baru je kawin...harap ianya kekal sampai nafas aku yg terakhir...tanx syg. Cuma yg agak sedih...lom ada rezki...utk menimang cahaya mata..sabar ye syg...ada rezki kita nnt...aku percaye..sume ni dah di aturkan..kan?

Untuk taun 2013 ni jugak..Alhamdulillah....dalam proses dah projek utk membangunkan Istana Pondok kami...yeah...x besar pon...but enough sebagai tapak permulaan...harap xd masalah....

Bola....
Hobi baru untuk 2013...si kaki bangku..minat bola?hahaha...ntah kena rasuk dek ape ntah..kemain semangat lak skank...ber futsal ngan opismet..pastu...g tgk bola kat stadium...owh...mmg hobi baru..tp ok ar..sbb bila g stadium.....aku bawak wife...secara x lnsg..aku dpt spent more time with my love 1.

Badan makin gemok...Pn wife pon menghadiahkan sepasang kasut jogg...ujung minggu berjogg katanya...seronok gak...walaupun dlm bln January ni..baru skali je jogg..,hahaha....

Err...tetiba blur..0030hrs dah upenye..tido dlu r...
See ya later fellas.