Pages

Monday, January 28, 2013

Opening Trip 2013 (part 2)

........

Lelap lak malam td...penat sgt...x sempat nak abiskan citer....
2nd day at Melaka.....Bersarapan kat dalam bilik jer sebelum memulakan acara....

Turun2 bawah je...dii kejutkan dengan sesuatu di atas cermin kereta...SAMAN??? Hari Ahad kena bayar parking?? Serius sh*t ar citer dia...x byk r..RM30...tp bila Pn Wife g bayar...dpt diskaun..RM10 jer.,,hahaha...Alhamdulillah..

Continue merayap di MP = Mahkota Perit/Parade.....x boe nak minatjalan dalam tu...cam 0 jer...then g DP = Dataran Pahlawan..tp g bahagian Heritage Galery..yang wat aku nak merayap sini...sbb aku minat tgk brg2 antik..keris..pedang...kat sini gak dikatakan..ada replika keris Taming Sari. Yang asal original diorg kata ada kat Perak..Istana Perak punye..sebagai alat kebesaran..sejauh mana kebenaran dia..,aku xtaw.

Then....lapar....Assam Pedas Pak Man jadi buruan...mencari gak ar..,kat Jalan Ujung Pasir, jgn tertipu..sbb signboard dia tersorok. So kalau nak cari...dia kat bawah pokok besar..nama kedai dia..Perhentian Kuih Kampung.
Ramai gila orang..,sedap tu boleh tahan ar..tp kurang pedas..or should i say...mmg x pedas..,Ibu aku masak ag suuperb.
Dah selesai makan..kitorg decide utk balik...xnak lalu hway..sbb wife nak singgah Klebang original kokonat shek. LoL. Tabah betol dia berdiri beratur hampir sejam utk dpt kan bende tu..Tahniah!
Then just ikut je jalan tu sbb ingat ptg ley singgah PD. Sampai kat Masjid Tanah...malang pon menyinggah jap...bontot kete pink aku kene cium ngan kancil akibat bontot kancil di sondol dr blakang..sejam lebih berborak utk dptkan penyelesaian...tanpa rasa lemah semangat.,,ptg tu..singgah gak PD!! Gile tol laki bini...hahaha...huha sane..huha sini....balik umah dekat pkul 12am gak ar...tanpa rasa bersalah...on ekon bilik...pufff...tido..

          ~~~TammaT~~~

No comments:

Post a Comment